Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Velykiniai keksiukai. Per šventes nudžiuginkite namiškius!

Velykos vis artėja. Ar jau sugalvojote, kokius gaminsite desertus? Velykiniai keksiukai tam puikiai tiktų, tad siūlome juos pasigaminti!

Ingredientai:

  • šiltas pienas – 1 l;
  • cukrus – 1 kg;
  • sviestas – 500 g;
  • kiaušiniai – 10 vienetų;
  • tryniai – 3 vienetai;
  • šviežios mielės – 150 g;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • razinos – 200 g;
  • vanilinis cukrus – 2-3 pakeliai arba 2 šaukštai konjako;
  • miltai – 2,5 kg.

Gaminimas:

Kiaušinius lengvai išplakite, supjaustykite sviestą, visus produktus sumaišykite su šiltu pienu ir laikykite šiltoje vietoje 8–12 valandų.

Tada suberkite į tešlą visus likusius ingredientus. Išminkykite minkštą ir klampią tešlą. Minkykite rankas suvilgę jas saulėgrąžų aliejumi.

Tešlą padėkite pastovėti 1-1,5 valandos, kol ji padvigubės. Tuomet ant kepimo skardos pasidėkite keksiukų formeles. Į kiekvieną iš jų įdėkite 1/3 tešlos.

Velykiniai keksiukai

Tešla pakils beveik iki formelių kraštų. Kepkite keksiukus 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus keksiukus atvėsinkite ir ištepkite jų viršų glazūra. Papuoškite, kaip tik norite. Skanaus!

Įdomūs video