Sultingi šašlykai ir grynas oras. Apie tai jau svajoja kiekvienas žygių į gamtą mėgėjas. Gerai parinktas marinatas pabrėžia nuostabų mėsos skonį. Talentingų virėjų dėka yra daug gerų receptų. Bet šie šašlykai marinate gali jus nustebinti.
Ar jūs kada nors marinavote mėsą su duona? Jei ne, būtinai pabandykite! Toks įdomus paruošimo būdas maloniai nustebins. Duonos marinatas yra puikus sprendimas tikriems sultingo ir aštraus šašlyko mėgėjams.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1 kg
- Sojų padažo 0,25 stiklinės
- Vorčesterio padažo 0,25 stiklinės
- Ryžių acto 0,25 stiklinės
- Duonos 300 g
- Svogūnų 3 vnt.
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Pomidorų pastos 70 g
- Česnakų 3 skiltelių
- Kalendros 1 šaukštelio
- Cukraus 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Svogūnus nulupkite ir perpjaukite per pusę, kiekvieną pusę supjaustykite skiltelėmis. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Giliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, vorčesterio padažą, ryžių actą ir juoduosius pipirus.
Susmulkinkite duoną ir suberkite į padažų mišinį. Sudėkite mėsą ir svogūnus į marinatą, užpilkite trupučiu vandens ir viską gerai išmaišykite. Palikite mėsą marinate per naktį.
Paruoškite padažą: kalendros sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, sutrinkite jas. Išspauskite česnaką. Sumaišykite jį su kalendra, cukrumi, druska, pipirais ir pomidorų pasta. Praskieskite padažą vandeniu iki grietinės konsistencijos.