Guliašas yra nacionalinis Vengrijos patiekalas. Bet, kaip ir visi turtingą istoriją turintys patiekalai, šis taip pat turi daug niuansų. Yra daugybė guliašo versijų, be to, kiekvienoje šeimoje receptas taip pat gali skirtis. Šiandien mes jums pasiūlysime vieną iš geriausių guliašo gaminimo variantų.
Tai tikras vengriškas receptas, kuris buvo tobulinamas šimtmečius. Originalų vaizdo įrašą galėsite peržiūrėti mūsų straipsnio pabaigoje.
Vengriškas guliašas
Jums reikės:
- 3 šaukštų kiaulienos taukų
- 2 šaukštelių kumino sėklų
- 2 vidutinių svogūnų
- 1,3 kg jautienos
- 1 didelio pomidoro
- 2 paprikų
- 1 didelės morkos
- 1 pastarnoko šaknies
- 5 skiltelių česnako
- 1 saliero šaknies
- krūvos salierų lapų
- 5 didelių bulvių
- 2-3 šaukštų paprikos miltelių
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1 valgomojo šaukšto druskos
Gaminimas:
Visas daržoves pirmiausia reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Bulves galima supjaustyti didesniais gabalėliais, tačiau visas kitas daržoves supjaustykite mažesniais kubeliais.
Pirma, katile turite ištirpinti riebalus. Tada pridėkite kumino sėklų ir šiek tiek pakepinkite. Labai svarbu, kad prieskoniai suteiktų riebalams aromatą bei skonį. Tada suberkite svogūną ir kepkite jį, kol jis taps skaidrus.
Apkepus svogūnui, suberkite mėsą, supjaustytą mažais kubeliais. Mėsą reikės kepti apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad mėsa keptų tolygiai.
Po to įberkite druskos, juodųjų pipirų, maltų kmynų ir vieną šaukštą paprikos miltelių, viską gerai išmaišykite. Tada įdėkite pusę smulkiai supjaustyto česnako, išmaišykite ir šiek tiek pakepkite.
Suberkite likusią papriką ir pomidorą. Viską reikia troškinti apie 10-15 minučių, nepamirškite kartais pamaišyti.
Kai drėgmės perteklius išgaruoja, įpilkite šiek tiek vandens, kad jis padengtų tik mėsą ir daržoves. Dabar palikite guliašą 1,5–2 valandoms, kad mėsa išsitroškintų ir taptų minkšta.
Po 2 ar daugiau valandų sudėkite kitus ingredientus. Pirmiausia suberkite likusį česnaką. Taip pat smulkintą morką, pastarnoko šaknį ir saliero šaknį.
Po to su dalimi vandens viską sumaišykite ir troškinkite apie 15–20 minučių.
Dabar galite suberti bulves ir troškinti dar 15–20 minučių. Praėjus šiam laikui, suberkite likusią papriką ir smulkintus salierų lapus. Virkite guliašą dar 10 minučių, ir viskas!
Guliašas pagamintas. Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Skanaus!