Skanios, švelnios, kvapnios bandelės su sezamo sėklomis! Jas labai lengva paruošti, bandelės yra minkštos ir traškios. Būtinai jų išsikepkite, tikrai nenusivilsite!
Ingredientai:
- šiltas pienas – 400 ml;
- sausos mielės – 10 g;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- miltai – maždaug 5 stiklinės;
- sezamo sėklos – pagardinimui;
- augalinis aliejus – kepimui.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir mieles, supilkite pieną. Plakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Jis turėtų būti elastinga ir nelipti prie rankų.
Uždenkite paruoštą tešlą ir palikite 30 minučių pastovėti, kad iškiltų. Tada dar paminkykite ir padalinkite į 6 dalis.
Tuomet suformuokite bandeles. Kiekvieną jų lengvai suplokite ir aptepkite jų viršų pienu.
Sudėkite sezamo sėklas į indą ir pienu apteptą bandelės pusę įdėkite į indą. Šiek tiek paspauskite bandelę, kad sėklos geriau priliptų.
Apibarstykite stalą miltais, uždėkite bandelę ir iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio blyną. Tada jį padalinkite į 4 dalis.
Tuomet dėkite šias bandeles į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Tešla, įdėta į verdantį aliejų, ims pūstis. Švelniai apverskite bandeles, kad abi pusės apskrustų.
Bandeles vėl apverskite, kepkite iki auksinės rudos spalvos. Patiekite nelaukdami, kol atvės.
Svarbūs dalykai:
- bandelėms kepti reikės daug aliejaus;
- aliejus turi būti karštas;
- bandelių dydis ir forma gali nevienoda, nes jos kepant išsipučia.
Pažiūrėkite vaizdo įrašą apie šias bandeles: