Jei vis dar ieškote receptų iš savo vaikystės, šie sausainiai jus sugrąžins į nerūpestingas dienas. Čia galite rasti net aštuonis nostalgiškus receptus.
Taigi, pasiruoškite daug miltų, cukraus ir kantrybės. Šeimai galėsite paruošti skanių sausainių, kurie sugrąžins į vaikystę.
PIENIŠKI SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 100 g cukraus
- 250 g miltų
- 0,5 stiklinės šilto pieno
- 100 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas:
Norint greitai paruošti tešlą, geriausia naudoti maišytuvą. Visų pirma, išplakite kiaušinius su cukrumi, paskui suberkite miltus, sviestą, pieną ir kepimo miltelius.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ten išdėliokite sausainius. Jei mėgstate saldžiau, pakoreguokite cukraus kiekį pagal savo skonį. Iškepę sausainiai yra labai minkšti.
MADLENOS
Jums reikės:
- 120 g miltų
- 2 kiaušinių
- 80 g cukraus
- 90 g sviesto
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
Gaminimas:
Sumaišykite sviestą, cukrų ir kiaušinius. Supilkite ištirpintą sviestą. Švelniai išplakite viską šluotele, palaipsniui įpilkite miltų ir citrinos sulčių. Kruopščiai sumaišykite ir išpilstykite tešlą į formeles. Kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje apie 13 minučių.
LELIJOS SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 4 kiaušinių
- margarino kepimo skardai ištepti
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Gaminimas
Kiaušinius sumaišykite dubenyje su cukrumi ir vanile. Masės ilgai plakti nereikia, užteks tiesiog atsargiai išmaišyti. Tada suberkite miltus ir vėl išmaišykite. Tešlą mažomis porcijomis supilkite į kepimo skardą, išteptą margarinu. Nepamirškite palikti didelių tarpų tarp porcijų.
Kiekviena porcija yra apie 5 šaukštai tešlos. Tokie sausainiai kepa labai greitai – pakaks 5 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Kol sausainiai karšti, iš jų greitai suformuokite gėles. Šių sausainių įdarui galite panaudoti bet kokį mėgstamą įdarą.
TRAPIOS GĖLĖS
Jums reikės:
- Kambario temperatūros sviesto 230 g
- pusės puodelio cukraus pudros
- 1 šaukštelio vanilino
- 1,5 stiklinės miltų
- trečdalio stiklinės krakmolo
Gaminimas:
Išplakite sviestą su cukraus pudra, tada įpilkite vanilino. Įjunkite maišytuvą nedideliu greičiu ir maišant į mišinį įpilkite miltų ir krakmolo. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir konditerinio maišelio pagalba suformuokite tešlos gėles. Atstumas tarp sausainių turėtų būti apie 2 cm. Kepimo skardą valandai palikite šaldiklyje, tada kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
OBUOLINIAI SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 60 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 250 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 2 obuolių
- 1 pakelio vanilino
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile iki purių putų. Įpilkite sviesto ir dar kartą išplakite. Dabar galite pridėti miltų, kepimo miltelių ir druskos. Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustę apšlakstykite citrinos sultimis, įmaišykite obuolius į tešlą. Paskirstykite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sausainiai keps apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kai sausainiai atvės, juos galima apibarstyti cukraus pudra.
KLASIKINĖS TEŠLOS SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 125 g margarino
- 3 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 200 g miltų
Gaminimas:
Ištirpinkite margariną mikrobangų krosnelėje, tada supilkite kiaušinių ir cukraus mišinį. Suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Tirštą tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite, kol suminkštės.
DVISPALVIAI SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 200 g miltų
- 150 g sviesto
- 6 šaukštų grietinės
- 100 g cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilino
- 2 šaukštų kakavos arba tarkuoto šokolado
Gaminimas:
Pirmiausia reikia kruopščiai sumaišyti miltus ir sviestą. Tada galite pridėti likusius ingredientus: cukrų, druską, grietinę, miltus, vaniliną ir kepimo miltelius. Dabar į pusę minkštos tešlos reikia įdėti kakavos. Iš abiejų spalvų tešlos suformuokite rutulius ir apvynioję folija, palikite pastovėti šaldytuve maždaug valandą.
Tešlą kočėlu iškočiokite iki plono lakšto ir išpjaukite mažus apskritimus. Vieną gėlę sudaro du balti ir du tamsūs apskritimai. Jie turi būti ratu išdėlioti vienas ant kito. Suformavę visas gėles, pašaukite jas į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 15 minučių.
VARŠKĖS SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 200 g margarino
- 250 g varškės
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- vanilinio cukraus (neprivalomas)
Gaminimas:
Sutrinkite margariną ir į jį įpilkite varškės, miltų ir vanilino. Išminkykite tešlą ir iškočiokite kuo ploniau, išpjaukite norimo dydžio apskritimus. Pabarstykite kiekvieną apskritimą cukrumi ir sulenkite du kartus per pusę. Tada sausainių viršų pamerkite į cukrų. Kepkite, kol suminkštės.
Būtinai pasidalinkite, kurie sausainiai jūsų artimiesiems patiko labiausiai.