Vienu metu mano močiutė mėgo svečius vaišinti morkų pyragais. Kaip dabar prisimenu, tešla tokia puri ir ryški, o kepinių skonis labai neįprastas. Laikui bėgant išmokau, kaip pagaminamas močiutės morkų pyragas. Naudojant panardinamą maišytuvą, tai padaryti yra itin lengva.
Šiam kepiniui nereikia jokio įdaro. Be to, kartais į jį net nededu cukraus. Taip darau norėdama išsaugoti natūralų skonį, dėl kurio mes mėgstame morkas. Todėl morkų pyragas yra idealus skanėstas originalaus skonio žinovams. Aš rekomenduoju jį išbandyti nedelsiant!
Jums reikės:
- Morkų 250 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 150 g
- Cukraus 150 g
- Kvietinių miltų 250 g
- Kepimo miltelių 10 g
- Obuolio 1 vnt.
- Sviesto pagal skonį
- Vanilino pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite ir nuplaukite vieną didelę arba dvi vidutines morkas. Supjaustykite jas žiedais ir suberkite į maišytuvo dubenį. Įmuškite kiaušinius. Supilkite augalinį aliejų.
Sutrinkite ingredientus į vientisą masę, naudodami rankinį maišytuvą. Po maždaug 5 minučių įpilkite cukraus. Jei jūsų morkos yra saldžios, cukraus naudokite mažiau arba nenaudokite visai.
Maišykite mišinį šluotele. Palaipsniui į dubenį supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską maišykite iki vienalytės tešlos. Kepimo indą sutepkite sviestu.
Morkų tešlą supilkite į formą. Papuoškite obuolių skiltelėmis. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinkite dantų krapštuku.