Virtinukus mėgau nuo vaikystės: močiutė juos visada ruošė ypatingai! Virtinukų tešla būdavo net skanesnė už įdarą. Močiutė, gamindama virtinukus, dažnai mėgdavo kartoti, kad gimtojoje šalyje šis patiekalas yra mėgstamiausias.
Tikri ukrainietiški koldūnai visai nepanašūs į parduotuvėje parduodamus ir masiškai gaminamus virtinius. Dalinuosi močiutės receptu, kad ir ant jūsų stalo galėtų atsirasti nepaprastai skanūs virtinukai su varškės įdaru.
Jums reikės:
- Varškės 400 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Cukraus 2 šaukštų
- Kefyro 300 ml
- Manų kruopų 2 šaukštų
- Kvietinių miltų 300 g
- Sodos 1 šaukštelio
- Druskos 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Pradėkite nuo įdaro. Varškę sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir manų kruopomis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti. Manų kruopos turi išbrinkti.
Persijokite miltus, sumaišykite juos su soda ir druska. Tada įpilkite kefyro ir suminkykite minkštą, lipnią tešlą.
Pabarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių pastovėti.
Iškočiokite tešlą į maždaug pusės centimetro storio lakštą. Ir puodelio ar kito apvalaus daikto pagalba išspauskite apskritimus.
Kiekvieną apskritimą šiek tiek ištempkite ir tada įdėkite įdaro. Užspauskite kraštus jums patogiu būdu.
Laukiant, kol vanduo užvirs, virtinukus aptepkite aliejumi. Virtinius virkite apie 7 minutes, uždengę puodą dangčiu. Jeigu virtinukų pasigaminote per daug, galite juo užšaldyti.