Home Receptai Tikri čigoniški čeburekai! Gana greitas ir paprastas receptas!

Tikri čigoniški čeburekai! Gana greitas ir paprastas receptas!

0
Tikri čigoniški čeburekai! Gana greitas ir paprastas receptas!

Sultingi ir labai traškūs!

Ingredientai:

  • miltai – 500 gramų
  • degtinė – 4 šaukštai
  • druska – 1 šaukštelis
  • karštas vanduo – 300 ml

Įdarui reikės:

  • maltos jautienos – 200 gramų
  • maltos avienos – 200 gramų
  • paprikos miltelių – 1 šaukštelio
  • svogūnų – 300 gramų
  • žalumynų pagal poreikį
  • druskos – 1 šaukštelį
  • kmynų pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelio
  • kepimo aliejaus

Paruošimas:

  1. Į dubenį suberkite persijokite miltus, tada užpilkite karštu vandeniu ir įdėkite druskos bei įpilkite degtinės. Iš pradžių maišykite šaukštu, tada minkykite rankomis. Palikite tešlą 5 minutėms, tada vėl minkykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kuriam laikui pastovėti.
  2. Sumaišykite maltą mėsą, suberkite visus prieskonius ir smulkintą svogūną. Rankomis išminkykite tešlą, užpilkite vandeniu ir gerai išmaišykite šaukštu.
  3. Dar kartą perminkykite tešlą 5 minutes, kol ji taps vientisa ir nelips prie rankų, tada padalykite ją į 10 – 12 dalių. Palikite 5 minutėms.
  4. Ant miltais pabarstyto stalo, kiekvieną atskirtą tešlos dalį iškočiokite panašų į paplotėlį.
  5. Į vidurį įdėkite šaukštą maltos mėsos, šakute paskirstykite paplotėlio vienoje dalyje ir uždenkite antrą tešlos dalį, sandariai suspauskite kraštus.
  6. Kepkite čeburekus karštame augaliniame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos.

Skanaus!