Su sūriu kepti mėsos kukuliai orkaitėje – lengvai paruošiami ir skanūs. Galite gaminti pietums, vakarienei ir pasiimti juos į darbą.
Jums reikės:
- maltos mėsos 500 g
- svogūno 1 vnt.
- morkos 1 vnt.
- kopūstų 200 g
- druskos, prieskonių, žolelių
- sūrio 100 g
- pomidoro 1 vnt.
- augalinio aliejaus 1 valgomojo šaukšto
Gaminimo eiga:
- Faršą rinkitės pagal savo skonį, galite pasirinkti mėsą ir ją susimalti patys, pagal savo skonį pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais.
- Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir apkepkite augaliniame aliejuje.
- Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į keptuvę su svogūnais, troškinkite daržoves, kol suminkštės.
- Supjaustykite kopūstą ir suberkite į daržoves, troškinkite, įberkite druskos ir pipirų.
- Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
- Suformuokite faršo rutuliukus ir dėkite į kepimo skardą. Naudodami puodelio dugną, faršo viduryje padarykite įdubimą, į kurį įdėkite po šaukštą daržovių.
- Tada kiekvieną gabalėlį uždenkite pomidoro riekele, pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Įkaitinkite iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.
- Šis patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas – tai puikus ir greitai paruošiamas maistas.
Skanaus!