Kad ir kokia nuostabi yra kepinių įvairovė šiuolaikinėse parduotuvėse, skaniausi liko mūsų vaikystėje. Kažkas prisimena firminius mamos pyragus, kiti su nostalgija močiutės bandeles. Aš iš vaikystės prisimenu receptą, pagal kurį pagaminti galiu užmerktomis akimis. Sausainiai su majonezu man patiko visada, o dabar patinka ir mano vaikams.
Daugelis žmonių tai vadina trapios tešlos sausainiais arba sausainiais per mėsmalę. Aš juos patiekiu su karšta kakava. Tame yra kažkas jaukaus ir nostalgiško, ar nesutinkate? Jei už lango yra tamsu ir šalta, jus nudžiugins sausainiai su majonezu!
Jums reikės:
- Majonezo 200 g
- Sviesto 200 g
- Cukraus 200 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kvietinių miltų 4 stiklinių
- Kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
Gaminimas:
Į trupinius sutrinkite šaltą sviestą su miltais. Tada į masę įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezo, vanilės ir įprasto cukraus, taip pat kepimo miltelių. Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. 30 minučių palikite tešlą šaldytuve. Pradėkite malti tešlą su mėsmale, naudodami specialų antgalį, kaip parodyta paveikslėlyje.