Nuostabus patiekalas! Šis grybų guliašas skanus su bet kokiu garnyru, todėl galite pritaikyti jį savo skoniui.
Sudėtis
- 600 g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 1 paprika
- 2-3 skiltelės česnako
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 1,5 šaukštelio maltos paprikos
- 0,5-1 šaukštelis itališkų žolelių mišinio
- 1 lauro lapas
- 1-1,5 šaukšto pomidorų pastos
- 1 šaukštas miltų
- 3-4 šaukštai aliejaus kepimui
Paruošimas
Grybus supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o morkas – plonomis juostelėmis. Susmulkinkite česnaką. Paprika supjaustykite juostelėmis.
Apkepkite svogūną ant stiprios ugnies, tada pridėkite česnako ir kepkite maišydamas, kol apskrus. Suberkite morkas, išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Leiskite troškintis po dangčiu apie 7 minutes, tada pridėkite papriką ir kepkite dar 5 minutes.
Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Daržoves perkelkite į dubenį. Į keptuvę sudėkite grybus. Kepkite ant stiprios ugnies apie 5-7 minutes. Tada į grybus sudėkite daržoves, sumaišykite, pridėkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį, įberkite itališkų žolelių, pridėkite pomidorų pastos, 0,5 stiklinės vandens, išmaišykite ir troškinkite apie 15 minučių.
Miltus sumaišykite su trupučiu vandens. Į guliašą įpilkite dar vieną stiklinę karšto vandens, sudėkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Pridėkite lauro lapą ir troškinkite dar 5 minutes.
Nors nėra mėsos, kaip įprasta guliašui, grybų guliašas yra labai gardus.