Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Teisingai išvirta košė. Patyręs kulinaras dalinasi patarimais

„Būsite sveikas visą gyvenimą, jei košė taps jūsų palydovu!” – taip sako populiari patarlė, kurios išmintis neįkainojama. Ne veltui pediatrai nuo septynių mėnesių pataria į vaikų racioną įtraukti maistingus grūdus.

Pamenate darželyje ryžių košę? Ne kiekvienas virėjas gali galėjo tokį skanų maistą! Kiekvieni grudai turi savų gaminimo gudrybių: kai kuriuos geriau mirkyti per naktį, o kitus virti vos porą minučių. Ir šiandien mes atskleisime skanių kruopų paslaptis.

Skanių košių gaminimo gudrybės

1. Jei norite purios ir minkštos ryžių košės, užvirkite 1 litrą pieno, įberkite druskos ir cukraus pagal skonį, tada įpilkite 1 puodelį nuplautų ryžių. Virkite 2-3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies uždenkite dangčiu. Po 30 minučių košė paruošta valgyti!

košė

2. Grikius galima mirkyti per naktį, o ryte pakanka vandenį pakeisti, kruopas nuplauti ir užvirti. Klasikinė grikių košė: reikia paimti vieną dalį grikių ir dvi dalis vandens, užvirti, nukelti nuo ugnies ir uždengus dangčiu palaukti 15 minučių.

3. Avižiniai dribsniai bus minkštesni ir skanesni, jei juos paruošite vakare ir paliksite iki pusryčių. Dribsniams reikia paimti 1 litrą pieno, užvirti, nukelti nuo ugnies ir suvynioti. Ryte košę tiesiog reikia pašildyti.

košė

4. Klaidinga manyti, kad manų kruopas reikia pilti į verdantį pieną. Košė pasirodys skanesnė ir be gabalėlių, jei užpilsite 4 šaukštus manų kruopų su litru pieno ir, maišant, užvirsite. Po 2 minučių nukelkite puodą nuo ugnies ir uždenkite, palikite 20 minučių.

5. Kukurūzų košė yra bene vienintelė mūsų sąraše, kurią reikia virti ilgai, per 30 minučių. 1 stiklinei kruopų imama 2,5 stiklinės vandens, supilkite kruopas į verdantį vandenį. Dažnai tokia košė gaminama orkaitėje: nuplautus grūdus užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite druskos, cukraus, razinų pagal skonį, uždenkite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 40 minučių. Tada išimkite puodą ir sumaišykite turinį, grąžinkite jį atgal dar 10 minučių.

košė

Kiekviena šeimininkė turi savo paslaptį, kaip gaminti gardžią košę, tiesa?

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---