Gaminti galite su bet kokiomis uogomis!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 200 g
- varškė – 130 g
- cukrus – 70 g
- pienas – 5 valgomieji šaukštai
- augalinis aliejus – 5 valgomieji šaukštai
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai.
Užpildas:
- uogos – 300 g
- riebi grietinė – 300 g
- cukrus – 65 g
- krakmolas – 2 arbatiniai šaukšteliai
- kiaušiniai – 2 vnt.
- vanilinis cukrus – 1 pakelis.
Gaminimas:
- Į (24 cm) formos dugną patiesiame kepimo popierių, išteptą sviestu, šonus patepame aliejumi ir lengvai pabarstome miltais.
- Sumaišome visus tešlos ingredientus, iškočiojame apskritimą ir dedame į formą, formuodami šonus.
- Atskirai sumaišykite grietinę, cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir kiaušinius.
- Ant viršaus užpilkite pasigamintą grietinės kremą ir paskleiskite atitirpintas uogas.
- Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje, apie 40 minučių.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite ir palikite pastovėti šaldytuve, kad kremas sukietėtų.
Skanaus!