Mano šeimai sunku įtikti per pusryčius. Jiems tai nepatinka, tai jie nori ko nors kito ryte… Net mano vyras kartais streikuoja, mieliau gaudamas tik puodelį kavos. Jie sako, kad sotūs pusryčiai yra kenksmingi neatsibudusiam organizmui. Varškės vyniotinis su uogiene padėjo ištaisyti situaciją.
Kažkur skaičiau, kad ryte negalima apkrauti kūno saldžiu patiekalu. Tačiau šį skanėstą sudaro tik sveiki produktai: varškė ir naminė vaisių uogienė. O cukraus kiekį galite reguliuoti patys. Pavyzdžiui, varškės vyniotinis gali būti vos su 2 šaukštais cukraus.
Jums reikės:
- Varškės 180 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 3 šaukštų
- Kvietinių miltų 2 šaukštų
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Abrikosų uogienės pagal skonį
Gaminimas:
Norint pagaminti varškės vyniotinį, jums reikės 9% riebumo varškės. Sudėkite ją į maišytuvo dubenį. Ten sudėkite kiaušinius ir cukrų. Viską sumaišykite su maišytuvu.
Į dubenį įberkite miltų, kepimo miltelių ir sviesto. Tešlą maišykite iki vientisos konsistencijos. Padalinkite tešlą per pusę. Kepkite biskvitus po vieną karštoje maždaug 25 cm skersmens keptuvėje.
Pirmiausia keptuvę reikia patepti aliejumi. Kepkite pyragus porą minučių iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies ir uždengę. Kai bus paruoštas pirmasis biskvitas, perkelkite jį ant kepimo popieriaus.
Uždenkite rankšluosčiu, kad biskvitas neišdžiūtų. Iškepę biskvitai bus elastingi ir minkšti. Leiskite jiems atvėsti 5 minutes ir aptepkite uogiene.
Pyragus susukite į 2 ritinius. Vyniotinis puikiai išlaikys savo formą, todėl nedelsdami supjaustykite juos griežinėliais ir patiekite. Galite pabarstyti cukraus pudra.