Pagal vyraujančius stereotipus, mėsos salotos laikomos sudėtingiausiomis. Todėl daugelis namų šeimininkių jų atsisako, nors jos yra puikus pasirinkimas.
Šiandien mes paruošėme jums greičiausią salotų versiją – su vištienos kepenėlėmis ir marinuotais agurkais. Jos susideda iš minimalaus ingredientų skaičiaus, yra labai lengvai paruošiamos.
Jums reikės:
- Vištienos kepenėlių 250 g
- Marinuotų agurkų 3 vnt.
- Svogūno 1 vnt.
- Korėjietiškų morkų 100 g
- Saulėgrąžų aliejaus 20 ml
- Majonezo 100 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Garstyčių 0,5 šaukštelio
- Česnakų 2 skiltelių
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Kepenėles nuplaukite po tekančiu vandeniu. Tada kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, iškepus sudėkite į lėkštę ir atvėsinkite.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir kepkite aliejuje, kol bus šviesiai auksinės rudos spalvos. Kiaušinį kietai išvirkite.
Supjaustykite agurkus ir keptas kepenėles mažomis juostelėmis.
Norėdami pagaminti padažą, sumaišykite garstyčias, majonezą, maltą česnaką ir kapotą kiaušinio trynį.
Sumaišykite visus ingredientus giliame salotų dubenyje, pagardinkite padažu, druska ir gerai išmaišykite.