Yra daug receptų su obuoliais. Apskritai yra šimtai būdų, kaip „panaudoti“ obuolių derlių. Bet šis obuolių tortas su grietinės įdaru yra tai, kas smogia tiesiai į širdį. Juk tortas kažkada buvo šventinis tradicinis patiekalas. Ne visi galėjo gauti jam ingredientų. Todėl didikų šeimose jis buvo pagrindinė stalo puošmena.
Be unikalaus skonio, patiekalas džiugina nepaprastu aromatu ir paprastu paruošimu. Jei vis tiek abejojate, ar verta tai daryti, ar ne, būtinai išbandykite. Dėka grietinės įdaro tortas tampa labai prabangus.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 200 g
- Sviesto 125 g
- Kiaušinių 5 vnt.
- Cukraus 200 g
- Druskos
- Vanilinio cukraus 12 g
- Kepimo miltelių 3 šaukštelių
- Grietinėlės 3 šaukštų
- Citrinos sulčių 50 ml
- Grietinės 200 g
- Cukraus pudros 1 valgomojo šaukšto
- Obuolių 600 g
Gaminimas:
Dubenyje sutrinkite sviestą, druską, 125 g cukraus ir vanilinį cukrų.
Paeiliui įmuškite 3 kiaušinius. Tada dalimis suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Supilkite grietinėlę. Užminkykite tešlą, tada dėkite į riebalais arba aliejumi išteptą kepimo indą.
Nulupkite obuolius. Perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis. Ant tešlos uždėkite obuolius. Juos šiek tiek įspauskite ir pyragą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite maždaug 12 minučių.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, likusius kiaušinius ir cukrų. Išimkite pyragą iš orkaitės. Užpilkite grietine. Kepkite dar 50 minučių.