Neįprastas trijų spalvų pyragas, kuris pagerės jus savo gaivumu. Jam reikės apelsinų sulčių, kakavos ir kokoso drožlių. Pyrago skonis labai subtilus ir pakankamai saldus. Patikėkite, vieno gabalėlio tikrai neužteks.
Ingredientai:
- 500 ml apelsinų sulčių (gali būti ir šviežiai išspaustos)
- 45 g kukurūzų krakmolo
- 220 g cukrus
- 1 litras pieno
- 140 g manų kruopų
- 2 valgomieji šaukštai kakavos miltelių
- 2 valgomieji šaukštai kokoso drožlių
- 25 g sviesto
- 10 g vanilinio cukraus.
Mes gaminome pyragą silikoninėje formoje, skirtoje pyragams kepti. Bet jūs galite naudoti bet kokį indą, tik pirmiausia ištepkite jį saulėgrąžų aliejumi.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite apelsinų sulčių sluoksnį: apelsinų sultis supilkite į puodą. Įdėkite 50 g cukraus ir sudėkite kukurūzų krakmolą. Labai gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
Gautą masę ant silpnos ugnies pavirkite nuolat maišant. Masė turėtų sustandėti.
Tuomet gautą pudingą supilkite į gilią formą. Paskirstykite tolygiai. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Paruoškite pieno sluoksnį: į puodą storu dugnu supilkite šaltą pieną. Suberkite manų kruopas, įdėkite 170 g cukraus. Taip pat sudėkite vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Gerai išmaišykite.
Mišinį pavirkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Jis turi sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir įdėkite sviestą. Sumaišykite.
Pusę gauto mišinio perkelkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant apelsinų sulčių sluoksnio.
Į likusią dalį įdėkite kakavos miltelių. Gerai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite ant baltojo sluoksnio.
Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite jį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, kol jis visiškai atvės.
Tada išimkite iš šaldytuvo ir atsargiai atskirkite pyragą nuo indo. Skanaus!
Vaizdo įrašas: