Kas gali būti skaniau už kotletus su kreminiu įdaru viduje! Aš dažnai gaminus šiuos kotletus, nes mano šeima dėl jų tiesiog pašėlusi!
Ingredientai:
- vištienos filė, 4 vnt.
- kiaušiniai, 2 vnt.
- sviestas, 100 g
- augalinis aliejus, 400 g
- duonos trupiniai
- žalumynai, česnakas
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo eiga:
- Susmulkinkite žalumynus (krapus, petražoles) bei česnako skiltelę ir sumaišykite su sviestu kambario temperatūroje.
- Šį mišinį perdėkite į plastikinę plėvelę ar daugkartinę ledukų formelę, ir pusvalandžiui palikite šaldiklyje.
- Vištienos filė perpjaukite per pusę ir išmuškite vištienos plaktuku (be smaigų). Pagardinkite pipirais, druska ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
- Išimkite sviestą iš šaldiklio ir padalinkite į 4 dalis. Taip gausite įdarą 4-iems kotletams.
- Ant mėsos krašto uždėkite sviestą ir švelniai suvyniokite. Sviestas turi būti viduje.
- Paruoškite kiaušinio plakinį iš kiaušinių ir druskos.
- Kotletus pamerkite į kiaušinių mišinį, tada nedelsdami apvoliokite duonos trupiniuose. Tada vėl mišinyje ir vėl duonoje.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių. Negailėkite aliejaus.
Skanaus!