Šiandien norime papasakoti apie pyragą su kriaušėmis ir persikais. Tai labai švelnus, labai minkštas ir aromatingas kepinys. Pyrago saldumą galite reguliuoti patys – tiesiog įdėkite daugiau arba mažiau cukraus.
Ingredientai:
- miltai, 250 g
- cukrus, 200 g + 20 g
- žiupsnelis druskos
- pienas, 50 ml
- kiaušiniai, 5 vnt.
- sviestas, 200 g
- kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- vanilinis cukrus (pagal skonį)
- persikai, 700 g
- kriaušė, 1 vnt
- riebi grietinė, 400 g
- migdolų riekelės, 50 g.
Gaminimo eiga:
- Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite į dvi dalis, išimdami kauliukus.
- Užpilkite persikus cukrumi ir palikite dvidešimčiai minučių.
- Sviestą su trupučiu druskos, su vanile ir 200 g cukraus bei kiaušiniais išplakite iki vientisos masės.
- Į miltus suberkite kepimo miltelius, persijokite ir supilkite į skystą dalį.
- Supilkite pieną ir lėtai sumaišykite (galite naudoti mikserį).
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu, ten įdėkite tešlą ir išlyginkite.
- Suberkite persikų ir kriaušių gabaliukus, pašlakstykite citrinos sultimis.
- Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 180 laipsnių ir kepkite pyragą 40 minučių.
- Grietinę sumaišykite su cukrumi, tada išplakite šį mišinį.
- Užtepkite pagamintą grietinę ant torto ir palikite dvidešimčiai minučių.
- Pabarstykite pyragą bet kokiais mėgstamais riešutais.
- Kai pyragas bus pakankamai kietas, galite jį išimti iš formos ir palaikyti šaldytuve tris valandas prieš patiekiant.