Šiandien yra nemažai skanių sūdytų lašinių, kuriuos galite tiesiog nusipirkti parduotuvėje. Tačiau juk niekas neatstos namie sūdytų lašinių skonio. O kaip juos paruošti, kad jie būtų minkšti ir skanūs? Štai receptas!
Ingredientai:
- 1,5 kg lašinių
- 1 litras vandens
- 5 šaukštai druskos
- 6 skiltelės česnako
- 5 lauro lapai
- malti baltieji pipirai pagal skonį
- juodųjų pipirų grūdeliai
Gaminimo eiga:
- Supilkite vandenį į puodą.
- Suberkite druską ir virkite dešimt-penkiolika minučių.
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Nulupkite ir sutrinkite visas česnako skilteles.
- Lengvai sutrupinkite lauro lapus ir sutraiškykite pipirų grūdelius, o tada visa tai suberkite į puodą su vandeniu.
- Į sūrymą suberkite baltuosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Dabar reikia paruošti lašinius. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite, tada nulupkite odą ir supjaustykite norimo dydžio gabalais.
- Supjaustytus lašinius sudėkite į gilų stiklinį indą ir užpilkite paruoštu sūrymu.
- Įdėkite indą trims dienoms į šaldytuvą. Svarbu yra tai, kad mėsos negalima uždengti plėvele ar dangčiu. Kad sūdymas būtų sėkmingas, lašiniai turi kvėpuoti.
- Po trijų dienų lašinius išimkite iš marinato, nusausinkite paprastais popieriniais rankšluosčiais, o po to kiekvieną gabalėlį pabarstykite norimais pagardais.
Skanaus!