Arbatos gėrimas su vyšnių pyragu yra vienas ryškiausių vaikystės prisiminimų. Net ir man suaugus, močiutė manęs vis tiek nepaleidžia namo, kol nesuvalgau bent kąsnio. Dar geriau, dviejų! O štai ir močiutės vyšnių pyrago receptas.
Ingredientai:
- 200 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 1/2 šaukšto cukraus
- 2 šaukštai miltų
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 šaukštai krakmolo
- 600 g šviežių vyšnių
Gaminimo eiga:
- Į persijotus miltus suberkite cukrų ir kepimo miltelius, sumaišykite.
- Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir iš anksto atšildytą minkštą sviestą. Tešla turi būti vientisa.
- Apvyniokite trečdalį tešlos plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių.
- Indo dugną uždenkite kepimo popieriumi (ar naudokite silikoninę kepimo formelę), iškočiokite tešlą.
- Ja išklokite formelės dugną, nepamirškite ir šonų (tešlos aukštis turėtų būti apie 2 cm).
- Paruoštas vyšnias (nuplautas, be kauliukų ir be sulčių pertekliaus) lengvai apibarstykite krakmolu. Dėkite į formą, paskleisdami po visą plotą.
- Ant viršaus užtarkuokite šaldytą tešlą.
- Kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Įsitikinkite, kad viršus gerai parudavo. Skanaus!