Jei jums įdomu, kaip virėjai visada paruošia nepriekaištingus ir skanius patiekalus, greitai tai sužinosite! Kulinariniai triukai, kuriuos jie naudoja, dažnai laikomi paslaptyje, tačiau keletą jų jums šiandien atskleisime! Juk visada malonu gauti gerų patarimų.
Sultingos mėsos paslaptis
Ruošiant mėsą, labai dažnai ji gaunasi sudžiuvusi. Norėdami to išvengti, prieš ruošdami mėsą kurį laiką palaikykite marinate. Viskas ko jums reikia – trys stiklinės vandens, 1/4 puodelio druskos ir 1/4 puodelio cukraus. Tuomet padėkite mėsą bent valandai į šaldytuvą (priklausomai nuo mėsos dydžio ir storio). Nelaikykite mėsos ilgiau nei viršyti 8 valandų.
Geriausi blynai
Į blynų tešlą visada įdėkite 2 šaukštus grietinėlės. Tešla bus puri, o blynai skanesni.
Prieskonių paslaptis
Pasirinktus prieskonius patartina pakepinti, kol jie ims kvepėti. Tuomet dėkite juos į patiekalus.
Bulvių košė
Labai svarbu pasirinkti tinkamas bulves. Norėdami pasiekti tobulą skonį ir konsistenciją, visada įpilkite šiek tiek pieno ir įdėkite sviesto. Jei norite, kad košės skonis būtų tikrai pasakiškas, į košę įpilkite plaktos grietinėlės.
Ar turite senų bulvių ir norite, kad jų skonis būtų kaip naujų? Išbandykite šį triuką!
Virdami bulves, į jas visada įdėkite gabalėlį šviežios morkos. Karotinas, kuris yra morkose, išsaugo bulvėse esantį vitaminą C. Tai labai paprastas, bet labai naudingas patarimas, kaip maksimaliai išnaudoti mėgstamą maistą. Be to, bulvių skonis bus daug geresnis.
Labai skanus kepsnys
Norėdami paruošti tobulą kepsnį, niekada nekepkite mėsos, kurią ką tik ištraukėte iš šaldytuvo. Palaukite mažiausiai 1-2 valandas, kol ji sušils iki kambario temperatūros. Tuomet ją iškepsite tolygiai. Prieš kepant mėsą ją taip pat reikia nuvalyti, kad neliktų susikaupusios drėgmės.
Ryžiai
Jei norite, kad po virimo ryžiai būtų sniego baltumo, į vandenį įpilkite 1/3 citrinos sulčių. Jei norite, kad ryžiai būtų tobulo skonio, nepamirškite jų išmirkyti. Ryžių mirkymas prieš ruošiant maistą yra labai svarbus ir žmonės dažnai to net nežino. Mirkymo galima atsisakyti tik ruošiant ilgagrūdžius, apvaliuosius ir ruduosius ryžius. Prieš verdant ryžius reikia mirkyti 30 minučių-1 valandą.
Kiaušinienė
Kepdami kiaušinienę, į ją įdėkite kukurūzų krakmolo. Jis pagerins galutinio patiekalo skonį ir tuo pačiu pagreitins gaminimo procesą.
Lengva, puri tešla
Į tešlą visada įdėkite minkšto, kambario temperatūros sviesto.
Žuvis
Prieš kepdami ant grotelių žuvį, įtrinkite ją plonu majonezo sluoksniu ir pasūdykite. Prieš patiekiant pagardinkite citrinos sultimis.
Cukrus
Nenaudokite cukraus tik kaip saldiklio. Jis taip pat yra puikus skonio stipriklis, kaip ir druska. Įberkite truputį cukraus ir patiekalų skonis bus ryškesnis.
Kiaušiniai
Jei norite tobulai išsikepti kiaušinį, jums reikės šiek tiek sviesto ir druskos. Keptuvėje ištirpinkite pusę arbatinio šaukštelio sviesto, tada į ją įmuškite kiaušinį ir kepkite 4 minutes. Galiausiai įberkite truputį druskos.
Jei norite, kad patiekalas virstų kulinariniu stebuklu, į keptuvę įpilkite vandens ir ją uždenkite.
Nebijokite česnako
Jei bijote naudoti česnaką savo maiste dėl stipraus kvapo, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Tai neutralizuos kvapą, tačiau skonis liks toks pat puikus.
Duona
Jei mėgstate naminę duoną ir reguliariai ją gaminate, prieš kepdami pabandykite ant orkaitės dugno padėti vandens dubenį. Duona iškeps puikiai, o pluta bus labai traški.
Kreminė sriuba
Prieš pradėdami gaminti kreminę sriubą, iškepkite daržoves alyvuogių aliejuje. Tada įpilkite vandens arba sultinio. Kepdami daržoves, galite įdėti cukraus, kuris jas karamelizuos. Dėl šios priežasties daržovės bus skanesnės. Šią gudrybę verta atsiminti ir gaminant troškintą mėsą su daržovėmis.
Dar keli naudingi kulinariniai patarimai
Verdant garnyrą, vandenį pakeisite sultiniu – gausite daug geresnį skonį.
Kad grietinėlės padažas būtų be gumulėlių, užtenka į jį įberti žiupsnelį kepimo miltelių.
Jei į padažus įmaišysite grietinės, jis taps tirštesnis. Pirmiausia sumaišykite grietinę su nedideliu kiekiu padažo ir tik tada maišykite ją su likusiu padažu. Būkite atsargūs ir nemaišykite padažo smarkiai.
Ruošdami kepsnius, naudokite jūros druską, o ne įprastą. Joduota druska nepanaikina specifinio kraujo kvapo iš mėsos, o tai gali sugadinti jūsų patiekalą. Jūros druska neutralizuoja šį kvapą.
Norėdami gauti minkštesnę ir sultingesnę mėsą, prieš kepdami pamirkykite ją kiaušinių baltymų ir kukurūzų krakmolo mišinyje. Šis derinys taip pat tinka ir kaip marinato pagrindas.
Iškepkite tobulą pyragą! Į tešlą įberkite žiupsnelį druskos. Ji padės paryškinti saldų gauto deserto skonį.
Į troškinius ir padažus įpilkite garstyčių arba įdėkite šiek tiek žemės riešutų sviesto. Patiekalai bus geresnio skonio ir sotesni.
Virdami žiedinius kopūstus, į vandenį visada įdėkite šaukštelį kepimo sodos. Žiediniai kopūstai ne tik išlaikys savo spalvą, bet ir bus skanesni. Patikėkite, tai puiki idėja!