Ananasai nėra labiausiai paplitęs produktas virtuvėje. Bet bent per šventes ananasus patiekia beveik kiekvienuose namuose. Dėl mažo paplitimo nedaugelis žmonių žino, kaip tinkamai supjaustyti šį vaisių ir nulupti jam būdingą žievelę.
Pirma, nusipirktas ananasas turi būti sunokęs. Priešingu atveju skonis nebus saldžiarūgštis, o ananasų lupimas užtruks ilgai.
Sunokusius ananasus galima nulupti rankomis.
Yra keli ananasų patiekimo būdai. Dažniausiai jis supjaustomas į apskritimus ar puslankius, tačiau su žieve tai padaryti gali būti sunku. Tiems, kurie nenori rimtai fiziškai apsikrauti, yra antrasis būdas.
Nupjovę viršų, turėsite rankiniu būdu padalinti ananasą į mažus gabalėlius. Kiekvienas gabalėlis yra paimamas ir atsargiai ištraukiamas.
Tokiu būdu ananasas yra padalinamas į miniatiūrinius daugiakampius, kuriuos galima gražiai išdėstyti ant lėkštės.