Visi mėgsta gerai pavalgyti. Mano vyras nėra išimtis. Ir labiausiai jis vertina mėsą. O lengvos daržovių salotos jam nepatinka. „Tai salotos tikriems vyrams „, – sako jis, valgydamas mėsą. Nors pati nesu linkusi lepintis tokiais patiekalais.
Neseniai radau 5 naujus mėsos salotų receptus ir juos visus išbandžiau. Todėl receptus galite garantuotai išsaugoti kulinarijos knygoje arba užrašuose. Aš nusprendžiau receptais pasidalinti su jumis.
Mėsos salotos vyrams
Pupelių salotos
Jums reikės:
- 50 g rūkytos dešros
- 1 skardinės konservuotų pupelių
- 2 pomidorų
- 50 g petražolių
- 2 šaukštų majonezo
- 50 g kietojo sūrio
Gaminimas:
Dešrą supjaustykite juostelėmis, o pomidorus – kubeliais.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, supjaustykite petražoles. Nupilkite pupeles.
Sumaišykite ingredientus giliame dubenyje ir pagardinkite majonezu. Gerai išmaišykite.
Bulvių salotos su kumpiu
Jums reikės:
- 750 g bulvių
- 4 kiaušinių
- 1 paprikos
- 200 g virto kumpio
- 4-5 svogūnų laiškų
- 200 g alyvuogių
- 5 mažų marinuotų agurkėlių (kornišonų)
- 2 šaukštų agurkų marinato
- 4 salierų stiebų
- 2 šaukštelių garstyčių
- 200 g majonezo
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite ir išvirkite bulves. Nulupkite ir supjaustykite vidutiniais kubeliais. Išvirkite kiaušinius, smulkiai supjaustykite 3 iš jų.
Susmulkinkite svogūną ir salierą, supjaustykite pipirus ir kumpį. Sumaišykite paruoštus maisto produktus.
Padažui sumaišykite majonezą, garstyčias, sūrymą ir smulkintus kornišonus. Įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
Pagardinkite salotas padažu ir palikite 1 valandai. Sudėkite užkandį į salotų dubenį ir papuoškite likusiu supjaustytu kiaušiniu.
Vyriškos salotos
Jums reikės:
- 300 g jautienos
- 80 g svogūnų
- 150 g pomidorų
- 200 g paprikos
- 1 valgomojo šaukšto adžikos
- 5 šaukštų sojų padažo
- 0,5 šaukštelio acto
- 30 g česnako
- 70 ml augalinio aliejaus
- 0,5 šaukštelio kalendros
- 1 šaukštelio cukraus
- 0,5 šaukštelio paprikos
- druskos pagal skonį
- pipirų mišinio pagal skonį
Gaminimas:
Jautieną supjaustykite juostelėmis ir kepkite 20 ml augalinio aliejaus, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Susmulkinkite svogūną, papriką, įberkite 0,5 šaukštelio druskos, cukraus ir acto. Sumaišykite ir leiskite 20 minučių pastovėti.
Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, o pomidorus – griežinėliais. Įdėkite į dubenį, pridėkite mėsos ir svogūnų, ir išspauskite česnaką.
Padažui sumaišykite kalendras, adžiką, pipirų mišinį, likusį aliejų ir sojos padažą. Sudėkite salotas ir išmaišykite.
Salotos su jautienos kepenėlėmis, agurkais ir kiaušiniais
Jums reikės:
- 400 g jautienos kepenėlių
- 2-3 marinuotų agurkų
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 morkos
- 3 šaukštų majonezo
- 6-7 šaukštų aliejaus
- 3 kiaušinių
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 35 g graikinių riešutų
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Kepenėles supjaustykite juostelėmis, agurkus – mažais gabalėliais, svogūnus – pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite rupia tarka.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir kepkite kepenėles ant vidutinės ugnies 7–8 minutes. Sudėkite į lėkštę. Atlikite tą patį su morkomis.
Į kiaušinius įberkite druskos ir miltų, išplakite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite plonus išplaktų kiaušinių blynus. Kepkite po minutę iš abiejų pusių. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti, tada suvyniokite ir plonai supjaustykite.
Kepkite svogūnus šviežiame aliejuje 5 minutes. Riešutus apkepkite švarioje keptuvėje ir smulkiai supjaustykite.
Sumaišykite visus ingredientus. Įberkite druskos, pipirų ir majonezo, išspauskite česnaką ir išmaišykite.
Vištienos kepenėlių salotos su sūriu ir mandarinais
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 morkos
- 2 bulvių
- 1 agurko
- 150 g vištienos kepenėlių
- 2 mandarinų
- 1 mažos paprikos
- 2-3 svogūnų laiškų
- 1 svogūno
- 80 g kietojo sūrio
- 1-2 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų sojų padažo
- 2-3 šaukštų majonezo
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite kiaušinius, bulves ir morkas. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, bulves ir morkas smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepkite kepenėles ir svogūnus kartu su sojos padažu. Kepkite apie 10 minučių. Leiskite visiškai atvėsti.
Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, išskyrus sūrį. Įberkite druskos, pipirų ir majonezo. Ant viršaus pabarstykite sūriu.
Patikėkite, jūsų vyrai bus patenkinti. Visos salotos yra sočios, skanios ir paprastos. Tai yra tikra garantija, kad jos dabar reguliariai bus ant jūsų stalo. Apetitą sukeliantys užkandžiai puikiai tinka šventėms ir darbo dienoms.