Šis desertas yra puikus pasirinkimas, kai norite kažko skanaus, lengvo ir tirpstančio burnoje. Tai gera alternatyva pyragams.
Jums reikės:
- sviesto 130 g
- miltų 1 stiklinės
- pieno 1 l
- cukraus 0,5 puodelio
- vanilino pagal skonį
Karamelės padažui:
- cukraus 0,5 puodelio
- vandens 0,5 puodelio
- krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- graikinių riešutų, lazdyno riešutų.
Gaminimas:
Ištirpintą sviestą sumaišykite su miltais, plakite iki vientisos masės. Tada supilkite pieną, įpilkite cukraus ir vėl maišykite iki vientisos masės.
Pagal skonį įpilkite vanilino. Gautą masę suplakite maišytuvu. Formą sušlapinkite vandeniu ir supilkite masę.
Karamelės masės gaminimas. Sumaišykite šaltą vandenį su krakmolu. Keptuvėje, nuolat maišydami, ištirpinkite cukrų, kol jis paruduos.
Sumaišykite ir supilkite vandenį ir krakmolą, vėl sumaišykite ir virkite, kol sutirštės. Pieno masę užpilkite karamele ir į vidurį supilkite smulkintus riešutus.
Desertas turi pastovėti šaldytuve kelia valandas, kol sustings. Skanaus.