Šiandien dalinuosi su jumis nuostabaus jūros gėrybių užkandžio receptu. Šį užkandį visada ruošiu šventiniam stalui, nes jis labai skanus ir gražiai atrodo!
Ingredientai:
Bulvės – 4-5 vnt.
Marinuoti agurkai – 1-2 vnt.
Pomidoras – 1 vnt.
Rūkyta lašiša (kuprė) – 150 g.
Majonezas – 2 šaukštai
Raudonasis svogūnas – 1 vnt.
Raudonieji ikrai – neprivalomi
Krapai papuošimui
Gaminimo procesas:
1. Bulves pjaustome į 4-5 dalis, kurių kiekvienas gabaliukas turėtų būti apie 1 cm storio.
2. Sudėkite juos į indą ir užpilkite augaliniu aliejumi. Tada dėkite druskos, česnako miltelių, mėgstamų prieskonių ir žolelių mišinio, aš naudoju raudonėlį ir baziliką.
3. Išmaišykite bulves rankomis ir sudėkite į kepimo indą. Dėkite bulves į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30-40 minučių.
4. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Įdėkite supjaustytus pomidorus į dubenį.
5. Ten pat suberkite pjaustytus marinuotus agurkus.
6. Sudėkite rūkytą lašišą (kuprę).
7. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą raudonąjį svogūną.
8. Paruoštą įdarą sumaišykite su majonezu.
9. Iškepusias aromatingas bulves vienu sluoksniu dėkite ant indo, kuriame patieksite užkandį. Ant jų viršaus paskleiskite paruoštą įdarą. Tada papuoškite krapų šakelėmis.
10. Galiausiai ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po 1 arbatinį šaukštelį raudonųjų ikrų. Užkandžiui jis suteiks pikantiško skonio ir šventinės išvaizdos!
Šis užkandis yra labai skanus! Toks ingredientų derinys džiugina visus jūros gėrybių mėgėjus. Ne šventine proga tokį užkandį galite paruošti be raudonųjų ikrų. Jis taip pat labai skanus!