Home Receptai Paprastas būdas papuošti bet kokį desertą per 15 minučių

Paprastas būdas papuošti bet kokį desertą per 15 minučių

0
Paprastas būdas papuošti bet kokį desertą per 15 minučių

Pažvelkite į tortą ir pamatykite savo atspindį – tai aukščiausia konditerijos meno klasė. Sunku neįvertinti papuošimų, ypač, kai paaiškėja, kad desertas yra tobulas. Tai gali skambėti beprotiškai, bet nieko nėra lengviau, kaip papuošti tokį tortą.

Tai pasiekiama tuo pačiu būdu, būtent užpilant saldų mišinį ant patiekalo. Gravitacija ir teisingos proporcijos padarys visą kitą. Mūsų redakcija įsitikinusi: glazūra turi būti ne tik graži, bet ir dieviškai skani, kiekvienai progai skirtinga. Dalinamės su jumis tobulos glazūros receptais!

Pyragų glajų receptai

papuošti

Daugeliu atvejų gliukozės sirupas yra būtinas, norint paruošti vienodą jūsų desertų dangą. Neišsigąskite pavadinimo! Tai tiesiog cukrus su vandeniu, soda ir citrinos rūgštimi.

Sumaišykite 300 g cukraus su 130 ml vandens, padėkite ant ugnies. Kai cukrus ištirps ir mišinys užvirs, įpilkite 1,7 g citrinos rūgšties ir virkite pusvalandį ant silpnos ugnies. Tada įpilkite sodos, pakanka žiupsnelio, ir palikite atvėsti arba nedelsdami naudokite. Toks sirupas laikomas ilgą laiką ir tinka papuošti kepinius.

Kakavos glazūra

Jums reikės:

  • 160 g cukraus
  • 115 ml grietinėlės
  • 50 g kakavos
  • 25 ml vandens
  • 6 g želatinos

Palikite želatiną išbrinkti vandenyje. Per šį laiką užvirkite grietinėlę, cukrų ir kakavą. Įpilkite želatiną, maistinių dažų (nebūtina) ir išplakite mišinį maišytuvu. Palikite per naktį šaldytuve ir pašildykite, kai norėsite papuošti tortą.

papuošti

Šokoladinė glazūra

Jums reikės:

  • 265 g šokolado (juodo, pieniško ar balto)
  • 175 ml grietinėlės
  • 40 ml vandens
  • 30 ml gliukozės sirupo
  • 25 ml augalinio aliejaus
  • 6 g želatinos

Užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti. Tuo metu užvirkite vandenį su sirupu ir grietinėle. Įpilkite ištirpinto šokolado, želatinos, sviesto ir plakite maišytuvu. Padaryta!

Uogų – šokolado glazūra

Jums reikės:

  • 320 g baltojo šokolado
  • 100 g uogų tyrės
  • 70 ml pieno
  • 45 ml grietinėlės
  • 45 ml gliukozės sirupo
  • 25 g cukraus
  • 7 g želatinos

Išbrinkinkite želatiną. Sumaišykite visus kitus ingredientus ir užvirkite puode. Paskutinis prisilietimas: supilkite ištirpusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.

papuošti

Karamelinė glazūra

Jums reikės:

  • 200 g cukraus
  • 140 g grietinėlės
  • 140 g vandens
  • 14 g kukurūzų krakmolo
  • 7 g želatinos

Sausoje keptuvėje ištirpinkite 170 g cukraus. Kitame inde užvirkite grietinėlę ir vandenį, tada įpilkite gautą karamelę. Iškart po to suberkite likusius 30 g cukraus, sumaišykite su kukurūzų krakmolu, užvirkite glajų, virkite vieną minutę. Įpilkite ištirpintos želatinos ir gerai išmaišykite.

Kreminė glazūra

Jums reikės:

  • 260 g cukraus
  • 180 ml grietinėlės
  • 70 ml vandens
  • 20 g želatinos
  • maistinių dažų

Išmirkykite želatiną ir ištirpinkite cukrų vandenyje. Mišinį užvirkite ir nuolat maišydami supilkite karštą grietinėlę. Įpilkite želatinos, maistinių dažų ir tada viską išplakite maišytuvu.

papuošti

Šokoladinis glajus be sirupo

Jums reikės:

  • 800 g cukraus
  • 300 ml vandens
  • 160 g kakavos miltelių
  • 170 ml grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado
  • 27 g želatinos

Sumaišykite vandenį, kakavą, grietinėlę ir cukrų, užvirkite mišinį ir įpilkite želatinos. Į karštą mišinį įpilkite šokolado, išplakite glajų maišytuvu.

Glazūra su kondensuotu pienu

Jums reikės:

  • 150 g cukraus
  • 150 g gliukozės sirupo
  • 150 g baltojo šokolado
  • 100 ml kondensuoto pieno
  • 75 ml vandens
  • 12 g želatinos
  • dažai neprivalomi

Užpilkite želatiną vandeniu. Per šį laiką užvirkite cukrų, sirupą ir vandenį, įpilkite dažų, šokolado ir kondensuoto pieno. Supilkite želatiną ir išplakite mišinį. Įdėkite glajų į patogų indą, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

papuošti

Gliukozės sirupas, kurį taip pat galima pakeisti melasa, yra būtinas tam, kad masė netaptų cukruota. Taip pat turite atsiminti, kad glaisto darbinė temperatūra svyruoja nuo 28 iki 35 laipsnių, o tai reiškia, kad po virimo jį reikia arba atvėsinti, arba pašildyti (tais atvejais, kai pirmiausia jis turi pabūti šaldytuve).

Mes pasirinkome paprastus receptus, tačiau tuo pat metu jų negalima pavadinti nuobodžiais. Vien uogų tyrė ko verta! Papuošti pyragus yra keblu, tačiau glaistas gali jums padėti. Kartais norint, kad svečiai patikėtų stebuklu, pakanka naudoti kelių rūšių maistinius dažus.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].