Žuvis man labai patinka, bet man atsibodo banalūs receptai. Prieš šešis mėnesius draugas nuvedė mane į restoraną, kur paragavau šio nuostabaus patiekalo. Gerai, kad virėjas buvo draugiškas ir paaiškino, kaip ruošiama žuvis su tofu sūriu.
Žinoma, šio patiekalo paslaptis slypi neįprastoje kepimo technologijoje ir aštriame padaže. Aštrus pipirų mišinys suteikia netikėtą pikantiškumą. Jūs tikrai dar nebandėte tokios žuvies! Dalinuosi neįprastu karpių gaminimo receptu. Beje, pabandykite vietoj vandens įpilti alaus. Tai suteiks patiekalui skonio ir sodrumo.
Jums reikės:
- Karpio 1 vnt.
- Imbiero 100 g
- Svogūnų laiškų 100 g
- Žaliųjų pipirų 30 g
- Raudonųjų pipirų 40 g
- Tofu sūrio 250 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kukurūzų krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- Česnako 3 skiltelių
- Pomidorų padažo 3 šaukštų
- Sojų padažo 2 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Kalendros pagal skonį
Gaminimas:
Išdorokite žuvį ir supjaustykite gabalėliais. Įberkite druskos ir imbiero, išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Lengvai išplakite kiaušinį. Pašalinkite imbiero gabaliukus iš žuvies ir įpilkite kukurūzų krakmolo ir kiaušinio plakinį. Gerai išmaišykite.
Supjaustykite tofu vidutinio dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kepkite tofu ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol pagels. Perkelkite apkeptą sūrį į lėkštę.
Į keptuvę su aliejumi suberkite žuvį ir kepkite iš visų pusių, kol suminkštės.
Susmulkinkite svogūno laiškų baltąją dalį, likusį imbierą ir česnaką. Sumaišykite ingredientus ir troškinkite juos aliejuje su žuvimi. Suberkite tofu ir viską išmaišykite.
Sumaišykite pomidorų ir sojos padažą, sudėkite likusius ingredientus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 10 minučių.
Susmulkinkite žaliuosius ir raudonuosius pipirus, pagardinkite patiekalą ir palikite troškintis dar 2 minutes.