Majonezo atsiradimo istoriją gaubia paslaptis. Sakoma, kad pats kardinolas Richelieu netiesiogiai pridėjo ranką prie išradimo! Tačiau tikrai žinoma, kad majonezas iš aliejaus, citrinos sulčių ir kiaušinių buvo išrastas Prancūzijoje. Ir tai praktiškai neturi nieko bendro su šiuolaikinėje parduotuvėje randamu produktu. Nebent tik senasis sovietinis majonezas, kurio paprastą receptą galite rasti visose 60-ųjų knygose.
Sovietinis majonezas nukels jus į vaikystę! Visa masė yra stabili ir tanki, be jokių papildomų konservantų ir stabilizatorių. Natūralesnį majonezą salotose naudoti yra daug sveikiau, nei bet kokį augalinį aliejų. O štai teisingas receptas, pagal kurį gamindavo mūsų močiutės.
Jums reikės:
- Saulėgrąžų aliejaus 250 ml
- Kiaušinių 2 vnt.
- Garstyčių 1 šaukštelio
- Cukraus 1 šaukštelio
- Druskos 5 g
- Acto 50 ml
Gaminimas:
Iš anksto išimkite produktus iš šaldytuvo, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros.
Atskirkite baltymą nuo trynių. Supilkite trynį į maišytuvo dubenį ir gerai išplakite.
Įberkite druskos, cukraus, garstyčių, acto ir plakite, kol gausis tiršta, kreminė konsistencija. Vietoj acto galite naudoti 1,5 šaukšto citrinos sulčių.