Tortas „Napoleonas” tikrai nėra lengvai paruošiamas desertas. Ir dar ilgai taip galvočiau, jei nebūčiau radusi šio recepto: su krekeriais ir su pudingu. Intriguoja?
Nepaisant daugybės sluoksnių, būdingų klasikiniam „Napoleonui“, šis tortas bus gana aukštas ir gražaus pjūvio. Greitas ir lengvas receptas, reikalaujantis tik kremo. Dėl to, kad įdėta vanilinio pudingo, jis bus tankus ir švelnus: suflė ir ledų skonio.
Patarimas: ingredientų kiekis nurodytas 25 x 30 cm dydžio formai. Naudokite sūrius krekerius: jie maloniai atskies pudingo masės saldumą. Saldaus vanilinio pudingo kremo ir druskingų krekerių derinys sukuria sensacingą skonio efektą!
Jums reikės:
- Pieno 1 l
- Kvietinių miltų 1 stiklinės
- Vanilinio pudingo 2 vnt.
- Kiaušinio trynių 4 vnt.
- Sviesto 200 g
- Cukraus 150 g
- Vanilinio cukraus 10 g
- Krekerių 200 g
- Cukraus pudros pagal skonį
Gaminimas:
Sumaišykite 500 ml pieno su miltais, sausu pudingu ir tryniais iki vientisos masės. Užvirkite likusius 500 ml pieno su sviestu ir cukrumi. Iš anksto sumaišytą mišinį lėtai supilkite į verdantį pieną. Virkite kremą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos uždėkite krekerių sluoksnį. Ant krekerių paskleiskite kremą, tada – antrą krekerių sluoksnį.
Lengvai prispauskite viršutinį krekerių sluoksnį. Kepimo skardą kelioms valandoms (geriausia per naktį) padėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami tortą pabarstykite cukraus pudra.