Norite kažko saldaus, bet nedegate noru vargti, gamindami maistą? Jūsų dėmesiui pateikiamas tortas „Vitražas” – greitas ir paprastas, bet labai ryškus ir skanus. Esame tikri, kad receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių.
Tortas „Vitražas”
Jums reikės:
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
- 300 g cukraus pudros
- 600 g riebios grietinės
- 25 g želatinos
- 230 ml vandens
- 270 g sausos želės (3 rūšių po 90 g)
- 1200 ml vandens
Gaminimas:
Pirmiausia ant sausos želė reikia užpilti verdančio vandens. Gerai sumaišykite ir supilkite į indus, kuriuos laikykite šaldytuve 4 valandas. Kiekvienai 90 g pakuotei naudojame 400 ml vandens.
Kol želė sustings, išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Želatiną užpilkite 230 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių. Po 10 minučių ištirpinkite ant silpnos ugnies. Kai želatina šiek tiek atvės, sumaišykite ją su grietine.
Sudėkite indus su sušalusia želė į karštą vandenį, kad ji lengvai būtų išimama iš formos. Po to jums reikia supjaustyti želė kubeliais.
Į torto formą sluoksniuotai dėkite skirtingų spalvų želė kubelius ir kiekvieną sluoksnį užpilkite grietine. Tortas turi pastovėti šaldytuve mažiausiai 4 valandas.
Norėdami iškelti tortą iš formos, turite atsargiai įdėti jį į dubenį su karštu vandeniu.
Išsamesnį receptą rasite toliau pateiktame vaizdo įraše:
Skanus ir labai gražus tortas paruoštas. Galite patiekti jį ant stalo.
Skanaus!