Puikūs receptai!
Skanūs virtinukai su „Adagio“ sūriu ir du virtinukų receptai: vienas – verdant vandenyje, kitas – verdant piene.
Norint paruošti tešlą su verdančiu vandeniu, jums reikės šių ingredientų:
- Miltų – 3 puodelių
- verdančio vandens -1 stiklinės
- kiaušinio – 1 vieneto
- augalinio aliejaus – 3 šaukštų
- druskos – 0,5 šaukštelio.
Norint paruošti tešlą su pienu, jums reikės šių ingredientų:
- Miltų – 3 puodelių
- po 100 ml pieno ir vandens
- kiaušinio – 1 vnt.
- augalinio aliejaus – 1 valgomojo šaukšto
- druskos – 1 šaukštelio.
Norint paruošti jums reikalingą įdarą, prireiks:
- „Adagio“ sūrio -350 g
- lydyto sviesto – 3 – 4 arbatinio šaukštelių
- kiaušinio trynio – 1 vnt.
- žiupsnelio druskos, cukraus pagal skonį ir poreikį.
Gaminimo procesas:
- Į persijotus miltus įdėkite kiaušinius, druskos ir augalinio aliejaus. Sumaišykite su šakute.
- Užpilkite verdančiu vandeniu ir šakute sutrinkite tešlą į vieną gumulą, tada minkykite rankomis, tačiau atsargiai, kad nenudegtumėte.
- Tešlą dėkite į maišelį 15 minučių.
- Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su druska, lydytu sviestu ir tryniu.
- Patarimas: jei jums patinka saldūs virtinukai, tada įdėkite cukraus.
- Virtinukus gaminkite kaip įprasta.
- Ant kepimo popieriaus ar ant suteptos aliejumi kepimo skardos išdėliokite virtinukus ir pašaukite juos į garų orkaitę.
- Nepamirškite įdėti indo su vandeniu.
- Kepkite 10 minučių vidutiniu galingumu.
- Arba tiesiog virkite virtinukus puode.
- Virtinukus sumaišykite su sviestu ir patiekite su grietine.
Kitas būdas
- Miltus (ar jų dalį) sumaišykite su šiltu vandeniu ir šiltu pienu, kiaušiniu ir druska.
- Užminkykite tešlą, tada supilkite augalinį aliejų, įmaišant jį į tešlą kartu su likusiais miltais.
- Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
- Suformuokite virtinukus.
- Išbandykite ir pasirinkite, kuri tešla jums labiausiai patinka!