Gaminsime dvigubą mandarinų desertą, kurį aš gaminu žiemą, kai tik jų turiu namuose. Jis labai gaivus bei skanus!
Jums reikės:
Susluoksniuokite paeiliui vaisius ir kitus produktus:
- Mandarinų 700 g
- Želatinos 10 g
- Cukraus 2 valgomų šaukštų.
Pieno sluoksniui reikės:
- Pieno 500 ml
- Cukraus 2,5 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 5 g
- Želatinos 10 g
- Maskarponės sūrio 125 g.
Gaminimo eiga:
10 g želatinos reikia užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.
Nuplaukite ir nulupkite mandarinus, įdėkite juos į elektrinį smulkintuvą.
Susmulkintą mišinį dėkite į puodą, įberkite cukraus ir užvirkite. Tada nukelkite jį nuo ugnies, įpilkite želatinos ir išmaišykite (želatinai negalima leisti užvirti).
Dėkite palenktas stiklines į kepimo formą, į kurias supilkite mišinį ir tuomet dėkite į šaldytuvą.
Leiskite želatinai išbrinkti su nedideliu kiekiu šalto pieno. Likusį pieną užvirkite su cukrumi. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite išbrinkusią želatiną, viską išmaišykite.
Į karštą mišinį įpilkite maskarponės sūrio ir išmaišykite.
Viską užpilkite ant sukietėjusio mandarinų sluoksnio ir leiskite sustingti.
Gausiai apibarstykite šokoladu.
Skanaus!