Jei norite, kad burnoje tirpstantis kakavos, pieno ir slyvų tortas atsirastų ant jūsų stalo, orkaitės nereikia. Pakanka sumaišyti ingredientus, įpilti želatinos, supilti viską į formą ir padėti į šaldytuvą.
Tortas yra be miltų, todėl jūsų figūrai nepakenks. O subtilus šokolado derinys su slyvų rūgštumu džiugins net reikliausius gurmanus.
KAKAVOS TORTAS
Jums reikės:
- 750 ml pieno
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g sviesto
- 3 kiaušinių
- 200 g džiovintų slyvų
- 20 g želatinos
- 150 g cukraus
- 3 šaukštų krakmolo
- 14 vnt. sausainių
- 1 pakelio (8 g) vanilinio cukraus
- kokoso drožlių dekoravimui
- 28 cm skersmens kepimo indo
Gaminimas:
10 minučių džiovintas slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.
Minkštas slyvas sutrinkite maišytuvu iki pastos.
Kiaušinius įmuškite į indą, įpilkite paprasto cukraus ir vanilinio cukraus. Kruopščiai viską sumaišykite maišytuvu. Įpilkite kakavos, krakmolo ir vėl išmaišykite.
Įpilkite šiek tiek pieno. Maišykite taip, kad neliktų gumuliukų, ir supilkite likusį pieną.
Padėkite puodą ant ugnies. Kai mišinys bus karštas, į jį suberkite susmulkintą šokoladą. Virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami.
Tuo tarpu užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti.
Puodą nukelkite nuo ugnies, į karštą masę įpilkite sviesto, džiovintų slyvų pastos ir želatinos.
Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Būsimo torto formą patepkite augaliniu aliejumi ir padenkite kepimo popieriumi.
Supilkite masę į formą. Lengvai išskirstykite, kad kremas būtų lygus ir pašalintumėte visus oro burbuliukus.
Ant viršaus išdėliokite sausainius. Jei turite 28 cm skersmens formą, gali prireikti visos sausainių pakuotės. 24 cm skersmens formai pakanka 8-10 vienetų.
Deserto formą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 2-3 valandas.
Praėjus šiam laikui, atidarykite skardą ir apvertę tortą perkelkite ant lygaus paviršiaus, sausainiais žemyn.
Nuimkite popierių ir supjaustykite dalimis.
Patiekite su arbata. Gero apetito!
Tortas gaunasi toks skanus, kad tikrai gaminsite dar ne kartą. Daugeliui ypač patinka rūgštumas, kurį suteikia slyvos.