Itališki kepiniai garsėja visame pasaulyje. Daugelį saldumynų, kuriuos italai išgarsino, galima lengvai paruošti savo virtuvėje. Šie sausainiai nėra išimtis.
Vieni tokių yra lengvi ir traškūs „Torchetti“ sausainiai.
Šie cukriniai sausainiai atsirado dar XVIII amžiuje, o italai juos iki šiol patiekia pusryčiams su karštu, aromatingu kapučino.
ITALIŠKI SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 500 g miltų
- 280 ml šilto vandens
- 15-20 g mielių
- 2-3 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 200 g sviesto
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pabarstymui
Gaminimas:
5 šaukštuose šilto vandens ištirpinkite mieles, cukrų ir druską.
Persijokite miltus, viduryje padarykite įdubą ir supilkite ištirpusias mieles.
Įpilkite likusį vandenį ir suminkykite minkštą elastingą tešlą. Tešlą susukite į rutulį, uždenkite kepimo plėvele ir palikite valandą pakilti.
Tada padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite 10 minučių kartu su minkštu sviestu. Įdėkite tešlą į dubenį ir palikite dar valandai.
Formuokite tešlą į plonas piršto storio dešreles. Padalinkite jas į 10 cm gabalėlius.
Suimkite galus, kad gautųsi lašo formos riestainiai. Apvoliokite cukruje.
Dėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15–20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Štai itališki cukriniai sausainiai ir paruošti. Atėjo laikas išvirti mėgstamą arbatą ir paragauti skanėstą. Gero apetito!