Labai skanios mielinės bandelės, kurias pagardinti galite prieskoniais, obuoliais ir karamele. Jas labai paprasta paruošti, be to, ilgai neužtruksite. Nudžiuginkite savo artimuosius.
Ingredientai:
Tešlai:
- 4 valgomieji šaukštai sviesto
- 150 ml pieno
- 50 ml vandens
- 3-3,5 puodelio miltų
- 50 g cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- greitai veikiančios mielės
- 2 valgomieji šaukštai pieno miltelių
- 1 kiaušinis.
Įdarui:
- 120 g rudojo cukraus
- 1,5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1/4 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
- 5 valgomieji šaukštai ištirpinto sviesto
- 1-2 dideli obuoliai
- 50 g pekano arba graikinių riešutų;
- 120 g skystos karamelės.
Gaminimas:
Pakaitinkite pieną ir sviestą. Į maišytuvą įdėkite miltų, cukraus, druskos, pieno miltelių ir mielių. Įpilkite šilto pieno ir sviesto mišinį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.
Jei tešla prilimpa prie dubenio šonų, įdėkite daugiau miltų, suformuokite rutulį. Minkykite pamažu maždaug dar 5 minutes.
Išimkite tešlą ir uždenkite plastikine plėvele. Leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių.
Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną ir maltą muskatą iki vientisos masės.
Kai tešla pastovės, padėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą kočėlu iškočiokite į 35×25 cm stačiakampį.
Galite pagražinti kraštus picos peiliu, jei norite, kad tešla išeitų visiškai stačiakampio formos.
Ištirpintą sviestą tolygiai paskirstykite ant tešlos paviršiaus ir apibarstykite rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Ant viršaus uždėkite obuolių griežinėlius ir riešutus. Ištepkite pusę puodelio karamelės.
Tešlą stipriai susukite, supjaustykite lygiomis dalimis ir padėkite į šiltą vietą. Uždenkite ritinius rankšluosčiu ir palikite pakilti mažiausiai 20-25 minutėms.
Kepkite 175–180 laipsnių temperatūroje 15–18 minučių arba tol, kol bandelės taps auksinės spalvos.
Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 5-10 minučių.
Apipilkite karamelės padažu ir patiekite šiltą su karamele arba cukraus pudra. Skanaus!