Ar jau galvojate, ką ruošite šventiniam stalui? Kepenėlių užkandis – puikus pasirinkimas! Pabandykite pasigaminti ir nustebinkite artimuosius.
Ingredientai:
- kepenėlės – 500 g
- širdelės – 200 g
- lašiniai – 200 g
- kiaušiniai – 1-2 vnt.
- manų kruopos – 100 g
- česnakai – 4-5 skiltelės
- druska, pipirai, muskatas
- svogūnai – 2 vnt.
Gaminimas:
- Kepenėles sumalkite mėsmalėje.
- Lašinius ir širdeles supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite iki vientisos masės.
- Susmulkinkite česnaką.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
- Viską sumaišykite iki vientisos masės ir sudėkite į riebalais išteptą formą. Viską išlyginkite.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
- Atvėsinkite ir patiekite griežinėliais.