Siūlome paruošti tokį pyragą Naujųjų metų stalui. Mandarinų kvapo dėka visi iškart užsikrės šventine nuotaika!
Norint pagaminti pagal šį receptą, jums reikės:
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 200 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 250 g sviesto
- 250 g miltų
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Glaisto komponentai:
- 150 g cukraus pudros
- Trys valgomi šaukštai mandarinų sulčių.
Įdaras:
- 8 vnt. mandarinų.
Gaminimo eiga:
- Į kiaušinius supilkite abiejų rūšių cukrų.
- Paimkite maišytuvą ir plakite kiaušinių ir cukraus masę iki purumo apie 15 minučių.
- Ištirpinkite sviestą ant nedidelio intensyvumo ugnies ir plona srovele supilkite į kiaušinių masę.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ir persijokite.
- Įdėkite į masę ir atsargiai sumaišykite.
- Nulupkite mandarinus, padalykite į atskiras skilteles ir nuimkite baltą plėvelę.
- Supilkite tešlą į kepimo skardą, kuri prieš tai turi būti patepta aliejumi.
- Ant tešlos išdėliokite nuluptas mandarino skilteles.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę 40 minučių. Kepimo temperatūra – 190 laipsnių.
- Sumaišykite mandarinų sultis su cukraus pudra ir gerai išmaišykite.
- Kol dar karštas pyragas, užpilkite paruoštu glajumi.
- Atvėsinkite ir patiekite!
Skanaus!