Iki pagrindinių šių metų švenčių liko labai nedaug, o daugelis namų šeimininkių jau susimąsto dėl Naujųjų Metų meniu. Juk norisi, kad Naujųjų Metų stalas būtų skanus, gražus ir įspūdingas. Šis užkandis yra toks, kurį siūlau visiems pasigaminti. Visi produktai yra paprasti ir lengvai prieinami, tačiau, nepaisant to, patiekalas yra elegantiškas, ryškus ir neįprastai skanus. Šį užkandį ruošiu kiekvienoms šventėms, nes svečiams tai labai patinka. Rekomenduoju!
Produktai, kurių jums reikės:
- Du virti burokėliai;
- Viena virta morka;
- Viena vidutinio dydžio virta bulvė;
- Pusė svogūno galvutės;
- 130 g silkės;
- 60 g majonezo;
- Krapai.
Gaminimo eiga:
Išvirkite ir nulupkite visas daržoves, tada sutarkuokite jas stambia tarka, išskyrus burokėlius.
Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, o likučius sutarkuokite.
Paimkite foliją ir atpjaukite gabaliuką. Ant jos užklokite plėvelę ir išdėliokite burokėlius vienu sluoksniu ant jos.
Tarkuotus burokėlius tolygiai paskirstykite ant smulkintų burokėlių ir aptepkite majonezu.
Tada išdėliokite bulves ir pertepkite majonezu, o ant jo – morkas ir vėl majonezą.
Centre paskirstykite silkę, o šonuose – smulkiai supjaustytą svogūną ir krapus.
Viską gražiai susukite į ritinį, iš viršaus uždenkite folija, gerai paspauskite ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tada išimkite ir supjaustykite gabalėliais. Galite skanauti!