Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Šį užkandį gaminu visą žiemos laikotarpį. Tikras gardumynas!

Tokios salotos yra paprastos ir tuo pačiu neįprastos, nepaisant to, kad jose yra beveik vien morkos. Tačiau yra ir kitų ingredientų, dėl kurių šis užkandis gaunasi toks puikus.

Kokių produktų reikės:

  • 400-500 g. morkų
  • Kelių skiltelių česnako
  • 10 vnt. riešutų
  • Apie stiklinės grietinės
  • Džiovintų vaisių pasirinktinai
  • Neprivaloma – prieskonių pagal jūsų skonį (juodųjų pipirų, gvazdikėlių, kalendros)
  • Cukraus ir druskos, priklausomai nuo skonio.

Pradėkime gamybos procesą:

morkų ir apelsinų salotos

Morkų virti nereikia, iš jų trys šviežios sutarkuojamos su stambia tarka.

Įberkite šiek tiek druskos, išminkykite ir palikite ramybėje 5 minutes. Tai būtina norint, kad morkos išskirtų sultis, jos pakeis aštrų padažą. Be to, ši procedūra suteiks daržovėms lengvumo ir švelnumo.

Paimkite bet kokius riešutus ir juos sumalkite. Taip pat juos galite sumalti bet kokiu kitu būdu, pavyzdžiui, naudodami mėsmalę ar smulkintuvą. Taip smulkinti riešutai primena subtilią ir švelnią pastą.

Taip pat, naudodami smulkintuvą ar bet kurį kitą pasirinktą prietaisą, galite susmulkinti česnaką. Nepatartina česnako sutraiškyti traiškytuvu, nes iš jo išsiskirs didelis kiekis sulčių, o tai greitai panaikina gerą skonį ir aromatą. Tokiu būdu sutraiškius reiktų patiekti, kai tik patiekalas bus paruoštas.

Jei mėgstate džiovintus vaisius, į šį užkandį galite įdėti džiovintų abrikosų, razinų ar džiovintų slyvų. Tai padarys jį dar originalesnį. Prieš tai džiovintus vaisius turite išmirkyti karštame vandenyje apie 1-2 valandas, kad jie taptų minkštesni, sultingi ir vientisi. Po to nupilame vandenį, supjaustome džiovintus abrikosus ar džiovintas slyvas. Bet jūs galite apsieiti ir be šio priedo.

Jei reikia, sumalkite visus prieskonius. Sumaišykite juos su žiupsneliu pasirinktos druskos, žiupsneliu cukraus, česnaku ir riešutais.

Visa  tai į sudedame į dubenį su morkomis ir išmaišome. Mes užpilame grietine. Jokio majonezo! Kalbama, kad salotas tinka valgyti ir su graikiško jogurtu. Tačiau grietinė laikoma klasikiniu ir tinkamiausiu variantu.

Taip pat labai svarbu duoti nors pusvalandį salotoms pastovėti. Tam jas mes padedame į šaldytuvą. Būtent ten visi produktai susijungs į vieną nuostabią gastronominę simfoniją, kuri suteiks jums tikrą malonumą.

Užkandį taip pat galite apšlakstyti citrinos sultimis, tačiau tai turite padaryti prieš patiekdami. Priešingu atveju sutrauks grietinę.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---