Šios salotos yra ne tik įspūdingos ir gražios, bet ir nepaprastai skanios bei sočios! Jas gaminti nebūtina tik Naujųjų Metų šventėms, nes šių salotų skoniu norisi mėgautis kur kas dažniau.
Būtini ingredientai:
- 200 g kokybiško kumpio
- Dvi bulvės
- Vienas pomidoras
- Dvi morkos
- Keturi kiaušiniai
- 50 g sūrio
- 350 g alyvuogių
- Du valgomi šaukštai kapotų graikinių riešutų
- Ryšulėlis krapų
- Druska pagal skonį
- Majonezas.
Gaminimo eiga:
- Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir iškepkite.
- Išvirkite morkas ir jas stambiai sutarkuokite.
- Atlikite tą patį su sūriu ir sumaišykite abu ingredientus.
- Į šį mišinį įpilkite riešutų ir išmaišykite.
- Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir atskirkite juos į baltymus ir į trynius.
- Baltymus ir trynius atskirai susmulkinkite.
- Supjaustykite kumpį juostelėmis, pomidorą supjaustykite kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite krapus.
Dabar, naudodami salotų patiekimo formos žiedą, sluoksniuokite salotų ingredientus tokia eilės tvarka:
1 – bulvės
2 – morkos su riešutais ir sūriu
3 – kumpis + majonezo pertepimas
4 – baltymai + druska + majonezo pertepimas
7 – tryniai.
Padėkite salotas 60 minučių į šaldytuvą. Po to nuimkite žiedą, padėkite perpus perpjautas alyvuoges ant salotų viršaus ir šonų, pabarstykite krapais ir paskleiskite pomidorų kubelius.
Skanaus!