Ar jau galvojate, ką padėti ant švenčių stalo? Tuomet turime jums rekomendaciją – salotas su grybais. Šio patiekalo neatsisakys namiškiai!
Ingredientai:
- grybai – 200 g;
- kiaušiniai – 4 vnt.;
- virtos bulvės – 4 vnt.;
- sūris – 200 g;
- marinuoti agurkai – 100 g;
- svogūnas – 1 vnt.;
- svogūnų laiškai ir žolelės pagal skonį;
- majonezas – pagal skonį;
- garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis;
- druska, pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
Grybus ir svogūnus supjaustykite gabalėliais, kepkite juos atskirai, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui smulkiai supjaustykite žalumynus ir svogūnų laiškus, įdėkite majonezo ir garstyčių, sumaišykite.
Paskirstykite salotas inde sluoksniais, užtepkite majonezo po kiekvienu sluoksniu.
1 sluoksnis – tarkuotos bulvės, sumaišytos su majonezu.
2 sluoksnis – grybai su svogūnais.
3 sluoksnis – marinuotų agurkų, supjaustytų kubeliais, sluoksnis.
4 sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai.
5 sluoksniai – smulkiai tarkuotas sūris.
Aplink salotų kraštą pabarstykite susmulkintų žolelių.
Uždenkite salotas maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų per naktį.
Prieš patiekdami nuimkite plėvelę.