Prieš kelis metus šį puikų receptą gavau iš draugės, ir nuo to laiko sausainiai mano namuose atsiranda reguliariai, ne tik per šventes. Tai fantastiškas receptas, pagal kurį radau net vaizdo įrašo pamoką.
Jums reikės:
- 140 g cukraus
- 80 g medaus
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- 80 g sviesto
- 350 g miltų
Kremui:
- 60 g cukraus
- vanilinio cukraus
- 400 ml pieno
- 90 g miltų
- 100 g sviesto
Gaminimas:
Ant ugnies kaitinkite kiaušinius, medų, sodą ir sviestą. Viską virkite kartu apie 5 minutes
Į atvėsusį mišinį įmaišykite miltus.
Išminkykite tešlą ir maždaug 2 valandas leiskite pastovėti šaldytuve ar net šaldymo kameroje.
Tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol pagels.
Laikas gaminti kremą:
Pieną sumaišykite su miltais ir cukrumi, išvirkite tirštą pudingą. Į karštą pudingą įmaišykite sviestą, maišydami ištirpinkite ir išplakite.
Laikas surinkti sausainius.
Pusę visų sausainių apliekite šokoladu ir papuoškite pagal skonį.
Ant likusių pusės sausainių, naudodami konditerinį maišelį, išspauskite kremo. Lieka tik ant viršaus uždėti po vieną šokoladu dekoruotą sausainį ir viskas.
Šventinio stalo akcentas sausainiai paruošti. Skanaus!