Šie sausainiai kasmet švenčių metu atsiranda pas mus ant stalo jau 50 metų. Tai greitas, lengvas ir tikrai skanus receptas, kuriuo tikrai mėgausitės.
Jums reikės:
- 250 g miltų
- 100 g cukraus pudros
- 150 g sviesto
- 50 g migdolų
- 3 kiaušinio trynių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- mėgstamos uogienės
- Kiaušinio baltymo apvolioti
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, druską, kiaušinių trynius ir sviestą. Viską suminkykite iki vientisos masės.
Iš tešlos formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Ir apvoliokite kiaušinio baltyme.
Paskui panardinkite sausainių ruošinius į smulkintus migdolus (galite rinktis kitus maltus riešutus ar kokoso drožles) ir padėkite ant kepimo skardos. Rutuliukuose padarykite skylę pirštu, kurią užpildykite bet kokia uogiene.
Kepkite apie 15 – 20 minučių įkaitintoje iki 120 ° C temperatūros orkaitėje.
Viskas, jūsų sausainiai iškepė. Skanaus!