Mama man ruošdavo tokį desertą, dabar aš ruošiu šį saldumyną savo vaikams. Aš paprastai gaminu dvigubą porciją – ji ir taip dingsta akimirksniu.
Ingredientai:
- 300–400 g sausainių (galima naudoti vanilinius arba šokoladinius),
- 120 g sviesto
- 2 šaukštai kakavos (karčios, o ne tirpios),
- 3 šaukštai cukraus,
- 1 šaukštas pieno.
Gaminimo eiga:
Sausainius sutrupiname bet kokiu jums patogiu būdu. Galite į šį procesą įtraukti ir vaikus – jiems tai patiks. Galima trupinti rankomis, naudoti maisto smulkintuvą ar sudėjus į maišelį sausainius sutrupinti kočėlu.
Į vandens vonelę įstatykite dubenį, jame sudėkite cukrų, sviestą, pieną ir kakavą. Uždėkite ant kaitlentės ir šildykite. Maišykite, kol ištirps. Kai gausite tolygią masę, kaitlentę išjunkite ir gautą masę užpilkite ant sutrupintų sausainių.
Jei visko išmaišyti nepavyksta, galite įpilti dar 1 š. pieno. Jei masė atrodo skystoka – galite įberti daugiau sausainių.
Tinginio masę galite stingdyti tiesiog silikoninėje formoje arba sudėti į maistinę plėvelę ir susukti į dešrą primenantį ritinį.
Palikite tinginį šaldytuve bent 2 valandoms, kad sustingtų.
Nostalgiškas vaikystės desertas yra paruoštas! Skanaus!
Patarimas! Skonis bus išraiškingesnis, jei į gatavą kakavos masę įdėsite 1 valgomąjį šaukštą riešutų sviestas. Arba pagal skonį sumalkite 5–6 riešutus ir suberkite juos į sausainius.