Šis receptas man labai patinka, nes jis yra be galo greitas, o rezultatas yra visiškai nepakartojamas. Imbieriniai kamuoliukai patiks visiems, kuriems įprasti desertai jau nusibodo.
Jums reikės:
- 1 pakelio imbierinių sausainių
- 100 gramų maltų riešutų
- 1⁄2 skardinės kondensuoto pieno
- 60 gramų sviesto
- 1 šaukšto medaus
- 1 arbatinio šaukštelio kakavos (nebūtina)
Gaminimas:
Riešutus sumalkite arba smulkiai supjaustykite. Jei naudojate maišytuvą, įmaišykite į riešutus sausainius ir juos taip pat susmulkinkite.
Įpilkite kondensuoto pieno, išlydyto sviesto, medaus ir trumpai pamaišykite. Kakavą įdėkite šaukštu pagal savo skonį.
Iš masės rankomis formuojame kamuoliukus, kuriuos dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Originaliame recepte masę buvo rekomenduojama trumpam palikti šaldytuve, bet aš iškart su ja dirbau toliau.
Gatavus rutuliukus (arba pasirinktas figūras) apvoliokite smulkintuose riešutuose ar kokosų drožlėse ir laikykite šaldytuve. Imbieriniai kamuoliukai paruošti.