Ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt.,
- malti lazdyno riešutai – 200 g,
- kepimo milteliai – 1 a. š.,
- cukrus – 80 g.
Kremui: sutirštintas pienas su sviestu arba lydytu šokoladu.
Gaminimo eiga:
Riešutus sumalkite kavamale arba virtuviniu kombainu. Sumaišykite riešutus, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius. Patepkite aliejumi indą, kurį galima dėt į mikrobangų krosnelę ir pabarstykite jį miltais. Kepti reiktų 900 W galingumo mikrobangų krosnelėje 5 minutes. Jei jūsų krosnelė kitokio galingumo – atitinkamai pakoreguokite laiką.
Galima kepti 180 C laipsnių temperatūroje orkaitėje, kol suminkštės. Leiskite pyragui atvėsti 3–5 minutes, tada pabarstykite cukraus pudra, papuoškite plakta grietinėle ir vaisiais. Galite užpilti lydytu šokoladu.
Skanaus!