Ingredientai:
- burokėliai – 500 g,
- morkos – 300 g,
- svogūnai – 350 g,
- sojų padažas – 4 šaukštai,
- augalinis aliejus – 100 g,
- actas 9 % – 2 šaukštai (arba obuolių sidras),
- cukrus – 2 šaukštai,
- prieskoniai, druska (pagal skonį).
Gaminimo eiga:
Burokėlius ir morkas sutarkuokite vidutiniu smulkumu. Pabarstykite cukrumi ir palikite pastovėti, kol burokėliai išskirs sultis.
Apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus augaliniame aliejuje iki aukso rudumo spalvos ir nedelsdami (dar karštus) sudėkite į burokėlius su morkomis. Greitai sumaišykite.
Pagal skonį įpilkite sojų padažo, acto ir prieskonių, sumaišykite. Jei reikia, pasūdykite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.
Skanaus!