Gražūs kalėdiniai sausainiai, kurie atrodo kaip maži ežiukai. Tai gana paprasta, todėl galite juos paruošti net kartu su vaikais.
Jums reikės:
- 100 g cukraus
- 200 g sviesto arba margarino
- 300 g paprastų miltų
- 1 kiaušinio
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Papuošimui:
- 150 g šokolado
- 1 šaukšto sviesto
- Tarkuotų kokosų drožlių
Gaminimas:
Miltus persijokite su cukrumi, suberkite kitus ingredientus ir pasidarykite vientisą tešlą. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių ir tada suformuokite mažus ežiukus. Dėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 10 – 13 minučių.
Iš šokolado ir sviesto pasidarykite glajų, ir dažykite ežiukų „kūną” teptuku. Tada kiekvieną ežiuką apvoliokite kokosu, kad ant šokolado sluoksnio iš kokoso susidarytų maži spygliukai. Plonu šepetėliu ir šokolado pagalba padarykite nosytę ir akytes.
Sausainiai paruošti. Skanaus!