Ar smalsu, kaip šventinis Kalėdų ir Naujųjų metų stalas atrodo skirtingose pasaulio šalyse? Pakeliaukime po pasaulį ir pasižiūrėkime, ką žiemą gamina ir šventėms valgo įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.
Japonija – toshikoshi soba
Danija – risalamande
Grenlandija – muktuk
Filipinai – puto bumbóng
Švedija – Jansono pagunda
Čekija – houbový kuba
Prancūzija – escargot
Olandija – oliebol
Lenkija – balandėliai
Kinija – 8 skonių ryžių patiekalas
Meksika – tamales
Bengalijos regionas – chingri malai troškinys
Airija – pyragėliai su faršu
Pietų Korėja – virtiniai su kimči
Argentina – blynų tortas
Jamaika – keptas kiaulienos kumpis
Peru – aštrus karštas šokoladas
Pietų Italija – septynių žuvų puota
Etiopija – doro wat
Lietuva – kūčiukai su aguonų pienu
Rusija – silkė pataluose
Kanada – Briuselio kopūstai
Portugalija – vermišeliai
Rumunija – šaltiena
Belgija – speculaas
Vengrija – žuvies sriuba
Norvegija – vainiko formos pyragas
Brazilija – prancūziškas skrebutis
Kuris iš šių patiekalų jums pasirodė pats skaniausias?